Peutergroep en BSO de Scheperstee 
Waar je beleeft wat je leert!

De Scheperstee is een kleinschalige basisschool in het centrum van Warnsveld. De Scheperstee is nèt even anders. De kern van onze aanpak is dat ieder kind zich kan ontwikkelen in eigen tempo. De leerkrachten ondersteunen het kind en zorgen voor uitdaging zodat er steeds ruimte ontstaat om te groeien, om te zijn wie je bent en om te leren. Meer informatie over R.K Basisschool de Scheperstee  vindt u op:  link: basisschool SchepersteeBinnen R.K Basisschool de Scheperstee is een peutergroep en BSO (buitenschoolse opvang) gevestigd. De peutergroep en BSO is ontstaan uit een samenwerking tussen R.K Basisschool de Scheperstee en Dikkertje Dap kinderopvang sinds 2021. 
 
Flyer peutergroep en BSO de Scheperstee: Flyer Scheperstee

Peutergroep
Peutergroep de Scheperstee is er voor kinderen van 2 jaar tot 4 jaar. Op de peutergroep wordt gewerkt met de VE (voorschoolse educatie) methodiek 'Startblokken'. Het is een mooie voorbereiding voor de basisschool. Op de peutergroep worden activiteiten georganiseerd die toegespitst zijn op alleen peuters. Dit heeft een stimulerend effect op het spel, de groei en de ontwikkeling van kinderen. Op de peutergroep wordt gezocht naar de juiste balans tussen inspanning en ontspanning van de peuter. 
 
De peutergroep werkt met de VE methodiek 'Startblokken'. Dit programma biedt een mooie voorbereiding op de basisschool. Elke 6 tot 8 weken werken we aan de hand van een thema. De aangeboden activiteiten en spelletjes worden gekoppeld aan de thema's. Met het thema herfst gaan we bijvoorbeeld op ontdekking in het bos.

De peutergroep is gevestigd naast de groepen 1/2. De peuters maken op deze manier al kennis met de school en de kleuters. Dit zorgt ervoor dat de overgang naar de basisschool minder groot is. Maar ook als uw peuter naar een andere school gaat is de doorgaande lijn naar groep 1/2 gewaarborgd.  

BSO
De BSO is er voor alle kinderen van 4 tot 13 jaar die voor- of na schooltijd opvang nodig hebben. Op de BSO wordt er volop ruimte geboden aan de kinderen om zelf een invulling aan hun vrije tijd te geven. Daarnaast worden er uitdagende activiteiten aangeboden die aansluiten bij de interesse van kinderen zoals bakken/koken, naar een speeltuin, knutselen etc.
 
U bent altijd welkom om te komen kijken.
  
Peutergroep en BSO de Scheperstee
Landweer 2
7232 CT  Warnsveld 

Landelijkregistratienummer (LRK) peutergroep: 277056998
Landelijk registratienummer (LRK) BSO: 284561472

De link naar het overzicht van de inspectierapporten van: inspectierapport peutergroep de Scheperstee
De link naar het overzicht van de inspectierapporten van: inspectierapport BSO de Scheperstee
 
E-mail: scheperstee@kinderopvangdikkertjedap.nl 
                          
Telefoon: 0616459367.


Link naar het inschrijfformulier: formulieren